Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 23

Thread: Galaxy Ace s5830 free unlock!

  1. #1
    Moderator satch1234's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    1,785
    Thanks
    71
    Thanked 362 Times in 292 Posts

    Thumbs up Galaxy Ace s5830 free unlock!

    Free unlock with new version 0.06,please post result.
    Satch

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    How can I get the software to unlock?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Unable to get list of countries.

    Won't allow me to complete registration because the registration server is:

    Unable to get list of countries.
    Last edited by donalgodon; 24. November 2011 at 18:04.

  4. #4
    Moderator satch1234's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    1,785
    Thanks
    71
    Thanked 362 Times in 292 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by donalgodon View Post
    How can I get the software to unlock?
    You can download from here and you must register and insert username and password in Omnius/server/server settings then click save changes.
    http://www.omnius-server.com/download

  5. #5
    Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    62
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 8 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by donalgodon View Post
    Won't allow me to complete registration because the registration server is:

    Unable to get list of countries.
    You probably need to turn the javascript on in your browser.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Hi satch1234

    I follow your procedure and I get a message successfuly finish or in spanish telefono liberado terminado exitosamente, but when I insert a chip from another operator is asking for the unlock code, but if I go to check the status the phone shows Network Lock [OFF] ??

    I have a stock rom from telcel operator in Mexico, wht can I do?

    thanks

  7. #7
    Moderator satch1234's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    1,785
    Thanks
    71
    Thanked 362 Times in 292 Posts

    Default

    Thanks for info,it will be investigated.
    Can you post unlock log here please.
    Last edited by satch1234; 27. November 2011 at 16:21.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    How can I get the log??

    thanks

  9. #9
    Moderator satch1234's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    1,785
    Thanks
    71
    Thanked 362 Times in 292 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by eduardito View Post
    How can I get the log??

    thanks
    Hi,after you finish operation you can right click on your log>copy to clipboard and paste to your post.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Code:
    Action journal
    14:13:17   Identify
    14:13:17   Shows detailed information about the connected phone.
    14:13:17   Operating system: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (build 2600)
    14:13:17   Application version: 0.06.4149 (beta)
    14:13:17 . The action name is 'Identification'
    14:13:17   Selected phone type: S5830 Galaxy Ace
    14:13:17 i Instructions
    14:13:17 i 1. Enter code *#7284# using keypad.
    14:13:17 i 2. Select USB!
    14:13:17 i 3. In the phone settings select Applications/Development.
    14:13:17 i 4. Then enable USB debugging.
    14:13:17 i 5. Restart the phone!
    14:13:17 i 6. Make sure the phone is powered on.
    14:13:17 i 7. Connect the USB cable to the phone!
    14:13:17 . The action started waiting for the user
    14:16:03 . The action finished waiting for the user
    14:16:03   Connecting via Samsung Android USB Diagnostic Serial Port (COM7)...
    14:16:03   Device driver version: 5.28.2.1
    14:16:03   Phone type: GT-S5830L
    14:16:03   Country code: TCE
    14:16:03   Date: 2011-03-04
    14:16:03   Factory SW: UMKC1
    14:16:03   Unique number: 771xxxxxxxxxxxxxxxx
    14:16:03   Memory: KAT007012B(S5830)
    14:16:03   PDA CSC version: S5830LUMKP3/S5830LTCEKP3
    14:16:03   Phone version: S5830LUMKP3
    14:16:03   Phone HW: MP 0.200
    14:16:03   IMEI: 3561xxxxxxxxxxxxxx
    14:16:03   Phone serial number: RPFB746714
    14:16:03   Build: M76XX-TSNCJOLYM-6140
    14:16:03 s Successfully done.
    14:16:03 . The action entered shutdown phase
    14:16:03 . The action reported success
    
    Result code
    # B011D937999EE38C
    
    Additional details
    ---
    1D C8 42 E4 DB EB 73 C0 41 A8 10 91 4D 82 8B BE 
    99 F8 F7 2C 35 8F F3 E7 F1 4A 71 C0 FA D5 BB 53 
    B7 75 89 05 D5 D6 D3 2E 5F 32 41 54 53 61 43 63 
    57 C3 A9 B4 7B 6C 3F 63 48 58 BF F8 5D 2E 1B 86 
    A9 4E 87 58 C5 9E E4 6C 
    ---
    Code:
    Action journal
    14:18:26   Unlock
    14:18:26   Unlocks the phone network lock.
    14:18:26   Operating system: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (build 2600)
    14:18:26   Application version: 0.06.4149 (beta)
    14:18:26 . The action name is 'Unlock'
    14:18:26   Selected phone type: S5830 Galaxy Ace
    14:18:26 i Instructions
    14:18:26 i 1. Enter code *#7284# using keypad.
    14:18:26 i 2. Select USB!
    14:18:26 i 3. In the phone settings select Applications/Development.
    14:18:26 i 4. Then enable USB debugging.
    14:18:26 i 5. Restart the phone!
    14:18:26 i 6. Make sure the phone is powered on.
    14:18:26 i 7. Connect the USB cable to the phone!
    14:18:26 . The action started waiting for the user
    14:20:52 . The action finished waiting for the user
    14:20:52   Connecting via Samsung Android USB Diagnostic Serial Port (COM7)...
    14:20:52   Device driver version: 5.28.2.1
    14:20:52   Reading data from phone…
    14:21:53 i Waiting for connection to the server...
    14:22:03   Receiving news...
    14:22:05 i No news
    14:22:05   Authenticating...
    14:22:12   Unlocking...
    14:22:12 s Successfully done.
    14:22:12 . The action entered shutdown phase
    14:22:12 . The action reported success
    
    Result code
    # 8DCC5A25A4DB0348
    
    Additional details
    ---
    3D 6C D8 4A DD 61 41 BA 5F 36 FC CF 75 48 99 F8 
    09 D2 25 46 B3 E5 5F 61 71 CC 03 FE BC 73 B7 65 
    27 27 7B EB D3 E0 5F 28 BF 50 AD 88 EB 94 0E 9F 
    07 AD 85 66 03 1A 93 E5 08 9A F3 7E E5 78 A9 BC 
    87 5C CB 0E E0 BB BC 5C 
    ---

  11. #11
    Moderator satch1234's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    1,785
    Thanks
    71
    Thanked 362 Times in 292 Posts

    Default

    Thanks for log.Please be patient untill we check it.

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Thanks to you

    regards

  13. #13
    Moderator Mainboard's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    932
    Thanks
    0
    Thanked 79 Times in 78 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by eduardito View Post
    Hi satch1234

    I follow your procedure and I get a message successfuly finish or in spanish telefono liberado terminado exitosamente, but when I insert a chip from another operator is asking for the unlock code, but if I go to check the status the phone shows Network Lock [OFF] ??

    I have a stock rom from telcel operator in Mexico, wht can I do?

    thanks
    switch phone to english language, then write here exactly text what you see on phone when it is asking for unlock code

  14. #14
    Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    255
    Thanks
    3
    Thanked 28 Times in 26 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by eduardito View Post
    Hi satch1234

    I follow your procedure and I get a message successfuly finish or in spanish telefono liberado terminado exitosamente, but when I insert a chip from another operator is asking for the unlock code, but if I go to check the status the phone shows Network Lock [OFF] ??

    I have a stock rom from telcel operator in Mexico, wht can I do?

    thanks
    Hi,
    First please try to debrand the phone (flash a generic firmware instead of the operator's one).
    Then, if there is still the problem, try to repeat the unlock under the new firmware.
    Report the results here.

    Kleene

    EDIT: We have investigated the problem, and reflashing the phone with any generic firmware should be enough. Unlocking again is not required.
    Last edited by Kleene; 29. November 2011 at 9:18.

  15. #15
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Please find eclosed the screens for the messages


    SC20111128-093215.jpgSC20111119-211832.jpg

  16. #16
    Moderator
    Join Date
    May 2010
    Posts
    255
    Thanks
    3
    Thanked 28 Times in 26 Posts

    Default

    eduardito, have you reflashed the phone as i recommended? That telcel fw is really strange...

  17. #17
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Hi Kleene

    I'm going to learn on how to do it, as soon I do it i will let you know

    regards

  18. #18
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Thanks to all of you I have installed the generic rom version for latin america and now is unlocked!!!!!

    Regards

  19. The Following User Says Thank You to eduardito For This Useful Post:


  20. #19
    Moderator satch1234's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    EU
    Posts
    1,785
    Thanks
    71
    Thanked 362 Times in 292 Posts

    Default

    Thanks for info,you learned well your homework.
    Regards
    Satch

  21. #20
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Unlock went well but the google password must have been impacted in the process as I then had to re-sign google market place in as I had a warning indicator. Thanks for the software.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •